2024. május 12. - Pongrác

K-1 elődöntő Budapesten

A jelen legnépszerűbb küzdősportjának számító K-1 eddigi legrangosabb versenyének ad otthont februárban a főváros: a sportág vezetői úgy döntöttek, hogy a Papp László Sportarénában február 9-én, 19:30-tól rendezendő viadal lép elő a világbajnoki versenys
2008. január 7. hétfő 10:43 - Hírextra

A döntés jelentős magyar sportdiplomáciai siker, ugyanis a K-1 japán és európai vezetői a 2007. évi eseményeket értékelve egybehangzóan döntöttek úgy, hogy a K-1 budapesti európai selejtezője színvonalát tekintve kiemelkedett a többi verseny közül. Éppen ezért 2008-ban már magasabb rangú esemény, az amszterdami európai döntő után az öreg kontinens második számú versenye lesz a februári viadal. A budapesti verseny ezáltal a World Grand Prix versenysorozat európai elődöntőjévé lép elő. Ez azt jelenti, hogy az európai selejtezők győzteseinek itt kell megmérkőzniük az amszterdami részvételért: tizenkét harcos vív majd hat páros mérkőzést, és a győztesek utazhatnak Hollandiába.

Katona Attila, a K-1 magyarországi licenctulajdonosa az MTI-nek elmondta, ilyen típusú versenyt eddig csak Japánban, nevezetesen Oszakában rendeztek, így már az is óriási megtiszteltetés, hogy Magyarország házigazda lehet. A debreceni illetőségű szakember hozzátette, az előző évekhez hasonlóan idén sem maradnak ki a Super Fight- és a K-1 MMA-mérkőzések a programból, mint ahogy számos világsztár is megtiszteli részvételével a rendezvényt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását