2024. április 28. - Valéria

Nyitány a vizeseknél

A műúszók egyéni viadalával, azon belül is a szabadon választott gyakorlatok bemutatásával megkezdődött a "vizesek" eindhoveni Európa-bajnoksága. Az úszók és műugrók versenye - 28 magyarral - kedden kezdődik.
2008. március 13. csütörtök 16:09 - Hírextra

A csütörtök déli nyitány a várakozásnak megfelelően a címvédő orosz Natalja Iscsenko sikerét hozta, aki a legmagasabb pontszámot gyűjtve lépett tovább, míg a második helyen a spanyolok Eb-ezüstérmes klasszisa, Gemma Mengual folytathatja. Az első napi kötelezők után a legjobb 12 versenyző részvételével vasárnap rendezik meg a szám döntőjét.

Egyéniben és párosban nincs magyar, csapatban azonban végül is nekivág a selejtezőnek egy tízfős magyar válogatott, amely majdhogynem "inkognitóban", saját költségen, busszal utazott ki Eindhovenbe, ahol 13 nemzet együttesei között a csapatkombinációs kűrben próbálkozik meg a helytállással. Az erőviszonyok ismeretében már az is sikert jelentene, ha a csütörtök esti kvalifikációban egy vagy két riválist megelőznének.

A hivatalos megnyitót Bartolo Consolo, a kontinentális szövetség, a LEN olasz elnöke tartotta, aki az Eb honlapjának tanúsága szerint büszkén szólt arról, hogy 42 év után ismét Hollandia az Európa-bajnokság házigazdája. 1966-ban Utrecht adott otthont a földrész legjobbjait felvonultató vetélkedőnek.

A ceremónia alkalmat kínált a vendéglátóknak, hogy bejelentsék: az ország szeretne nyári olimpiát rendezni, méghozzá 2028-ban, éppen egy évszázaddal az 1928-as, amszterdami nyári játékok után. A németalföldiek szándékát Erica Terpstra, a Holland Olimpiai Bizottság elnöke közölte.
Az úszók és műugrók versenye - 28 magyarral - kedden kezdődik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását