2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szentendrei Tavaszi Napok

Gazdag kínálattal, pénteken kezdődik a Szentendrei Tavaszi Napok 2 héten át tartó kulturális, zenei, képzőművészeti, színházi eseménysorozata ahol 15 féle program közül választhatnak a vendégek - közölte a Szentendrei Közművelődési, Kulturális és Városmar
2008. március 13. csütörtök 12:43 - Hírextra

Sásti Krisztina elmondta, hogy a rendezvények sora pénteken a városháza dísztermében a Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanárainak ünnepi hangversenyével veszi kezdetét, itt egyebek mellett magyar népdalokat adnak elő. A MűvészetMalomban pedig Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Biennáléja nyílik, amelyen 200 pályakezdő alkotó festményei, grafikái, fotói, videói láthatók a legkülönfélébb stílusokban.

Hozzátette: nagy az érdeklődés Eperjes Károly vasárnapi önálló estje iránt, ahol a neves színész a XX. század istenkereső költőinek - Ady, Babits, József Attila, Pilinszky - verseit adja elő Négyessy Katalin gordonkakíséretével.

A Református templomban Virágvasárnapi hangverseny lesz a Szentendrei Kamarazenekar és a Musica Beáta kórus bemutatkozásával: Vivaldi: H-moll szimfóniája csendül fel.

A gyerekeknek március 22-én tojásfestéssel tarkított Húsvéti játszóházat rendeznek be a Püspökmajori Klubkönyvtárban. A művelődési házban 25-én a Ghymes együttes koncertezik.

A rendezvények zárásaként a művelődési házban március 29-én Tavaszköszöntő Néptáncgála szórakoztatja a közönséget, e program keretében lép fel a csángó népzenét játszó Zurgó Együttes.

A tavaszi napokra 10 ezernél is több vendéggel számolnak a szervezők - mondta Sásti Krisztina.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását