2024. május 17. - Paszkál

Két magyar gyermek is utazhat a foci EB-re

A McDonald's a nyári labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódva idén is meghirdeti játékoskísérő programját, amelyben két magyar gyermek is szerepelhet. első ízben az étteremlánc vendégei jelentkezhetnek, közülük sorsolják ki, ki lehet ott a június 29-i bé
2008. március 13. csütörtök 13:58 - Hírextra

 "A McDonald"s büszke arra, hogy ilyen egyedülálló programban működik együtt a világ egyik legnépszerűbb játékával" - nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Simkó László, a cég marketing és kommunikációs igazgatója.

A két szerencsés kiválasztása két körben zajlik: első ízben az étteremlánc vendégei jelentkezhetnek, közülük sorsolják ki, ki lehet ott a június 29-i bécsi döntőn. A második nyertest a Góliát-McDonald,s FC adja majd: az ország legnagyobb futballiskolája - amely 1988-as alapítása óta mintegy 160 ezer fiatalt mozgatott meg, s több mint tízezer tagja van - ügyességi versenyen dönti el, ki kíséri majd az egyik játékost, a június 26-i bécsi elődöntőben.

A játékra mindkét esetben az 1997 január 1. és 1998. december 31. között született tehetségek jelentkezhetnek iskoláikban, ahol célbarúgóversenyeken - kilenc méterről kell eltalálni egy kézilabdakapu kapufáját - döntik el, ki a bajnok. Ez pontosan 5037 gyermek részvételét jelenti, az iskolai selejtezők után körzeti győzteseket, 72-őt hirdetnek ki, ők pedig a május 6-i budapesti nagydöntőben mérik össze tudásukat.

Az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-n 242 olyan fiatal jut szóhoz játékoskísérőként, akik nem a házigazdáktól érkeznek: a két évvel ezelőtti világbajnokságra már indított hasonló programot a Góliát, akkor a 9 éves Nagy Balázsnak kedvezett a szerencse, így a dortmundi olasz-német elődöntőben ő kísérhette be Arne Friedrichet.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását