2024. május 3. - Tímea, Irma

Drogmentes Magyarországért Konferencia

Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Drogmentes Magyarországért Országos Konferenciát az egyik legnagyobb drogellenes mozgalom Budapesten.
2008. március 13. csütörtök 14:54 - Hírextra

A 16 évesek közül minden harmadik diák kipróbált már valamilyen illegális szert. A drog olyan jelentős probléma, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A konferencián azoknak a szakembereknek, drogkoordinátoroknak, pedagógusoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik ezen a területen tevékenykednek iskolákban, önkormányzatoknál" - mondta Braun Mónika, a konferenciát szervező Drogmentes Magyarországért Mozgalom elnöke.

Az eseményen neves szakemberek, többek között Bakanek György életmód-tanácsadó, sportorvos, Szomor Katalin drogszakértő és Kovács Zoltán, a Narconon Magyarország Alapítvány szakértője tartott előadást a témakörben.

A konferencát Appel György, a D.A.D.A-program egyik alapítója nyitotta meg. A 90-es évek elején indult programot a fiataloknak hozta létre a rendőrség, bűnmegelőzési céllal. Az elnevezés a dohányzás, alkohol, drog és AIDS szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó.

"Kezdetben kísérleti jelleggel működött a D.A.D.A-program néhány általános iskolában. Rendőrök tartottak előadásokat a fiataloknak, akik tájékoztató füzeteket is kaptak. Ma már külön csoport foglalkozik ezzel és nemcsak az informálásra szorítkozó, alkalomszerű rendőrségi osztályfőnöki órákról szól a program, hanem egy jól felépített, pedagógiai tartalommal rendelkező komplex megelőzésről" - fogalmazott Appel György.

A konferencián szó esett a Drogmentes Magyarországért Maratonról is, amelyet idén hetedik alkalommal rendeznek meg. A 42 napos programsorozat, amely az ország összes megyéjén áthaladva, több ezer kilométer lefutásával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire idén április 12-én indul Budapestről a Duna Plázától.

Braun Mónika a távirati irodának elmondta: "a rendezvény részeként drogmegelőző előadásokat tartunk, felvilágosító füzeteket osztunk, drogellenes aláírásokat gyűjtünk és van egy speciális programunk is, amelyet úgy hívunk, hogy Drogmentes Kapitány eskü. Ami annyit tesz, hogy a gyerekek drogmentes életet fogadnak. Az esketésre mindig közismert embereket kérünk meg, akikre a fiatalok felnéznek, sportolókat, művészeket".

A maratoni futáshoz tavaly csaknem 17 ezren csatlakoztak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását