2024. április 25. - Márk

Alsóörs: sztárvendég Gary Moore

Gary Moore ír gitáros lesz a sztárvendége az alsóörsi Harley Davidson fesztiválnak június 14-én, a paksi Gastroblues Fesztiválon pedig Carl Palmer triója és több kitűnő blueszenész váltja egymást a színpadon - tudta meg az MTI csütörtökön.
2008. március 13. csütörtök 16:49 - Hírextra

A Harley Davidson Fesztivál nevű motoros fesztivált kilencedik alkalommal rendezik meg a Balaton partján, Alsóörsön. A motorcsodák mellett évek óta zenéslegendák szórakoztatják a közönséget. Az eseményig ugyan 3 hónap van hátra, de a szervezők csütörtökön elsőként tájékoztatták az MTI-t az immár biztos fellépőkről.

Eszerint június 12-én a hazai Hooligans, június 13-án az Edda együttes, június 14-én Gary Moore ír rock- és bluesgitáros, június 15-én pedig ismét egy hazai sztár, Demjén Ferenc lép a színpadra. Gary Moore most először koncertezik magyar színpadon. A korábbi években többek között Eric Burdon, az Animals énekese, Alvin Lee, a Ten Years After gitárosa és a Steppenwolf valamint hazai sztárzenekarok szórakoztatták a közönséget.

Pakson július első hetében 16. alkalommal rendezik meg a Gastroblues Fesztivált. Nemcsak a blues, hanem a rock legjobbjai is fellépnek a fesztiválon. Idén itt lesz a Carl Palmer Trio. Palmer, az Asia, az Emerson Lake and Paler legendás dobosa már nem először lép fel Magyarországon. A külföldi vendégek között lesz az LMT Connection funkegyüttes, amelynek vezetője, énekese, Leroy Emmanuel játszott Marvin Gaye-jel, John Lee Hookerrel és James Brownnal is.

Paksra várják Ian Siegal brit gitárost és énekest, Ripoff Raskolnikov osztrák gitáros-énekest, aki már szinte hazajár Magyarországra. Szenzációnak ígérkezik a British Blues Quintet fellépése öt brit veterán blueszenésszel. A formáció énekese Maggie Bell, sokak szerint az európai Janis Joplint tisztelhetjük benne. Miller Anderson tíz évvel ezelőtt a Spencer Davis Group soraiban már fellépett Pakson. Colin Hodgkinson basszusgitáros valamikor Alexis Korner blueslegenda zenésze volt, a minap Chris Reával koncertezett Budapesten. Zoot Money billentyűst Eric Burdon környezetéből ismerhetjük: az Animals tagja volt, 1984-ben Eric Burdon zenekarában szerepelt Budapesten. A dobos Colin Allen John Mayall Bluesbreakers együttesének és a holland Focusnak is tagja volt.
A fesztiválon természetesen fellépnek a rock és a blues hazai vezető formációi is, akikről később adnak részletes tájékoztatást a Gastroblues Fesztivál szervezői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását