2024. március 29. - Auguszta

Munkahely füst nélkül

A munkahelyeken kíván segítséget nyújtani a dohányzásról való leszokásban a HELP - A dohányfüstmentes életért kampány legújabb kezdeményezése. Az akcióban résztvevő szakemberek Európa szerte nagy és közepes méretű vállalatokhoz látogatnak el.
2008. március 12. szerda 19:33 - Hírextra

Az egésznapos program során a dolgozók megmérethetik szénmonoxidszintjüket, valamint a leszokáshoz szükséges tanácsokat és különféle promóciós anyagokat kapnak.

A Segítség a munkahelyen elnevezésű kezdeményezésben eddig mintegy 100 európai vállalat vett részt. A Magyarországon működő cégek közül az Invitel Zrt. és az Unilever Magyarország Kft. az elsők között csatlakozott az ingyenes programhoz.

A mérésen a kilélegzett levegő szénmonoxid-tartalmát mutatja ki a készülék, amely leginkább az alkoholszondához hasonlítható. A 0 és 100 közötti érték eddigi legmagasabb mért eredménye 80 volt, egy fiatalembernél jött ki az eredmény, aki napi három doboz cigarettát szív el. A nem dohányzóknál az érték 0 és 5 közötti. A kampány célja, hogy segítséget nyújtson, ezért a mérés után leszokással kapcsolatos információkat adnak a szakértők - mondta a távirati irodának R. Nagy András, a Help kampány magyarországi szóvivője.

A témával kapcsolatban részletes információk a www.help-eu.com honlapon találhatók.
A HELP - A dohányfüstmentes életért kampányt Markosz Kiprianu egészségügyi európai biztos indította útjára 2005-ben. Az Európai Bizottság kezdeményezésének egyik legfontosabb célja, hogy segítsen megelőzni a dohányzásra való rászokást, valamint hogy a dohányosoknak segítséget nyújtson a leszokás küzdelmeiben. Ezért az Európai Unió 27 tagállamban tévékampányt és különböző promóciós tevékenységeket folytat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását