2024. április 20. - Tivadar

Kiálítás a világhírű karmesterről

A legnagyobb osztrák dokumentumfotográfusok egyikének, Erich Lessingnek a világhírű német karmesterről, Herbert von Karajanról 1957-ben készített nagyalakú fekete-fehér fotóit mutatja be Salzburg új fotógalériája, a Leica.
2008. március 12. szerda 09:02 - Hírextra

A salzburgi Mirabellplatz 8. alatt megnyílt Leica Galéria immár világszerte a hetedik, amely a hagyományokban gazdag kameragyártó nevét viselve ápolni szándékozik a dokumentarista és művészeti fotografálást. Tartalmilag és gazdaságilag a salzburgi Leica Galéria független a névadójától és csak arra kötelezték, hogy elsőrendű minőségű fotókat állítson ki - mutatott rá a megnyitáskor Anna Maria Koppenwallner, az eladással foglalkozó új galéria művészeti vezetője.

Együttműködnek a salzburgi Verein Fotohoffal és a Leica cég óriási fotóarchívumához is hozzáférnek.
A ma 85 éves Erich Lessing az Esquire művészeti magazin megbízásából fél éven át kísérte el Karajant próbákra, felvételekre és koncertekre Bécsbe, Salzburgba, Berlinbe és Luzernbe. Ez idő alatt szinte egyetlen szót sem váltottak egymással, ami azonban - mint visszaemlékezett - egyáltalában nem esett nehezére. Autistaként tekintett Karajanra, aki kizárólag a zenének élt.

A karmester Lessing lelkére kötötte, hogy le ne fényképezze őt szája körül himbálózó spagettivel. Betartotta és így viselkedett másokkal, Adenauerrel, Hruscsovval vagy De Gaulle-lal készített riportjai esetében is. A lehető legkisebb mértékben sértette csak meg az emberek magánszféráját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását