2024. május 3. - Tímea, Irma

28 magyar indul Hollandiában

Összesen 28 magyar áll rajthoz a csütörtökön kezdődő és húsvéthétfőn záruló, hollandiai vizes Európa-bajnokságon: 22-en úszásban, hatan pedig mű- és toronyugrásban próbálnak szerencsét. Parádés időkre, diadalmenetre senki ne számítson - szögezte le Kiss L
2008. március 12. szerda 14:28 - Hírextra

A pólósok már régóta külön életet élnek, és önállóan, saját kontinensviadalokat tartanak, az idén - a számukra korai időpont miatt - a hosszútávúszók sem lesznek ott Eindhovenben, ahol az öt "vizes műfaj" közül a műúszók Eb-jét rendezik még meg, ám e diszciplínában magyar versenyző nem indul.

A legfőbb remények hordozói ezúttal is az úszók, még ha csúcseredmények - csúcsforma hiányában - ezúttal legfeljebb titokban remélhetők tőlük. Cseh László, Gyurta Dániel és társaik ezzel együtt bizonyos, hogy több dobogós helyezéssel a birtokukban térnek majd haza Németalföldről, s az aranyérem sem kizárt, bár a legjobbak - éppen azért, mert az augusztusi, pekingi olimpia a fő cél - "munkából", alig néhány nappal egy igen megerőltető edzőtáborozás után vesznek részt az ez évi, sorszáma szerint 29. Eb-n.

"Parádés időkre, diadalmenetre senki ne számítson, az eindhoveni Európa-bajnokság ezúttal nem több, mint egy állomása a nyári olimpiára történő felkészülésnek" - szögezte le miheztartás végett Kiss László szövetségi kapitány. Ezzel együtt is szabad azért kalkulálni magyar érmekkel is, hiszen egyfelől Európa más fertályain ugyancsak Pekingre készülnek, ennél fogva nagyjából "egyetemes" lesz a csúcsformamentesség, másfelől a válogatott húzóemberei kedvenc, rendre sikeres számaikban rajtolnak. Aligha valószínű, hogy akár az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh 200 és 400 m vegyesen, vagy például az olimpiai második Gyurta 200 m mellen beérje - már csak presztízsokokból is - egy gyenge helyezéssel.

A műugróknál a két pekingi kvótás - Barta Nóra és Kormos Villő - nyújthatja a legjobbat, bár még Barta számára sem ígérkezik egyszerűnek a legutóbbi Eb-n - 2006-ban, Budapesten - 3 méteren elért harmadik hely megismétlése.

A "magyartalan" műúszó mezőny csütörtökön kezd és versenyez öt napon át, míg az úszók és a műugrók egyformán kedden vágnak neki és ugyanúgy 24-én zárják hollandiai hivatalos uszodaprogramjukat.

A magyar Eb-résztvevők:
úszás, nők:
Bor Katalin (Jövő SC), Boulsevicz Beatrix (Jövő SC), Dara Eszter (Kőbánya SC), Hosszú Katinka (Bajai VSC), Jakabos Zsuzsanna (Pécsi VSC), Kovács Emese (Jövő SC), Mutina Ágnes (Jövő SC), Nagy Réka (Jövő SC), Szepesi Nikolett (Kőbánya SC), Tompa Orsolya (Jövő SC), Verrasztó Evelyn (Jövő SC)

férfiak:
Bodor Richárd (USK-TÁSI), Cseh László (Kőbánya SC), Gercsák Balázs (Jövő SC), Gyurta Dániel (Jövő SC), Kerékjártó Tamás (Delfin Tiffer), Kis Gergő (Rája 94), Kovács Norbert (Kőbánya SC), Molnár Ákos (Jövő SC), Nagy Péter (Jövő SC), Takács Krisztián (Dunaferr-DVSI), Verrasztó Dávid (Jövő SC)

nők:
Barta Nóra (BVSC), Gondos Flóra (RLSE), Kormos Villő (RLSE), Mátyás Melinda (Bobcat ME), Reisinger Zsófia (Bobcat ME)

férfi:
Hajnal András (Szolnoki Honvéd)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását