2024. május 2. - Zsigmond

Pisont István és Romario

A Budapest Honvéd bajnokcsapataiból összeállított együttes Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitánnyal kiegészülve április 26-án a Bozsik Stadionban megmérkőzik az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon győztes brazil válogatott számos játékosát fel
2008. március 11. kedd 16:23 - Hírextra
Az esemény sajtótájékoztatóján kiderült, a találkozó nyereségét a kispesti klub utánpótlásközpontja, a Magyar Futballakadémia kapja.

A Brazil Masters94 csapatát Pellady Péter cége, a Honvéd marketing partnere, a Permiras 2007-ben hozta létre, s a 2014-es brazíliai világbajnokságot hivatott népszerűsíteni. A sorozat éppen a magyarországi gálameccsel veszi kezdetét, idén a tervek szerint további öt mérkőzésre kerül sor, 2009-től pedig várhatóan évi kilenc találkozót rendeznek meg.

A brazil csapatot olyan szupersztárok alkotják, mint Aldaír, Leonardo, Rai, Dunga, Claudio Taffarel, Romario vagy Bebeto, edzőjük pedig Carlos Alberto Parreira. Közülük előbbi négy mindenképpen játszik Kispesten, de Romarióval is tárgyalások folynak, míg Bebeto egészségi állapotától tette függővé szereplését.

A hazai gárdában olyan kiválóságok lépnek majd pályára, mint Disztl Péter, Garaba Imre, Bánfi János, Détári Lajos, Illés Béla, Pisont István, Dajka László, Esterházy Márton vagy Kovács Kálmán. Az edző Supka Attila lesz, míg a találkozót - akárcsak az 1994-es vb-döntőt - Puhl Sándor vezeti. A bíró elárulta, ugyanazt a sípot fújja majd, amit a brazil-olasz finálén használt, majd még hozzátette, a sorozat többi állomásán is ő működik közre.

A találkozóra mobillelátót állítanak fel a Bozsik Stadionba, így 12 ezer néző tekintheti meg az összecsapást, melyre 3940 és 9940 forint közötti összegért lehet jegyet váltani, szerdától a Ticket Express irodáiban. Lesznek VIP-belépők is, ezek 19 940 forintba kerülnek.

A mérkőzés egyik érdekessége lesz Mattha:us és Dunga találkozója, a 1990-es német és az 1994-es brazil világbajnok gárda csapatkapitánya néz ugyanis majd farkasszemet egymással.
Nyereményjáték keretében kiválasztanak majd egy szurkolót, aki pályára léphet a Honvéd csapatában, vagyis futballozhat a világbajnokok ellen.

Sűrű április vége elé néz a klub, 25-én, pénteken nyílt edzés tart a két gárda, 26-án 19:30-tól rendezik a gálamérkőzést, majd 27-én a Budapest Honvéd az MTK-t fogadja. Utóbbi találkozó akár "bajnoki döntőnek" is bizonyulhat.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy a gála iránt hatalmas az érdeklődés, számos országban élőben közvetítik majd, összefoglalóban pedig várhatóan mintegy 150 országban kerül képernyőre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását