2023. január 29. - Adél

Kitüntettek egy éttermet

A Guide Michelin étteremkalauz-sorozat csillaggal tüntetett ki egy cseh éttermet. A Michelin cég közlése szerint ez az első eset, hogy egy közép-, illetve kelet-európai étterem megkapta e sokak által óhajtott elismerést.
2008. március 11. kedd 17:42 - Hírextra
A prágai Négy Évszak szálló Allegro elnevezésű étterméről van szó. Az Allegro főszakácsa, az olasz Andrea Accordi azt mondta a sajtónak, hogy e kitüntetés a prágai vendéglátóhelyek javuló minőségének elismerése. A most 31 éves mesterszakács szerényen nem említette, hogy korábban egy ötcsillagos firenzei hotel éttermének konyháját vezette, és annak is szerzett egy ugyanilyen csillagot.

Accordi elsősorban olasz ételeket készít és szarvasgomba-különlegességeivel kényezteti vendégeit, nem pedig cseh és morva ételekkel, mint például gulásnak nevezett pörköltfélével és knédlivel vagy sült kacsával.

A mindenekelőtt autógumi-gyártásáról ismert, franciaországi központtal működő Michelin cég útikönyvek és térképek kiadásával is foglalkozik. Egyik útikönyvsorozata kifejezetten az éttermekre összpontosít; ez a sorozat már 1926 óta csillagok odaítélésével tünteti ki a különösen kiválónak ítélt éttermeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását