2023. december 11. - Árpád

Harminc éve hunyt el Claude Francois

A francia tévé- és rádióállomások különböző műsorokban, rajongói egykori lakóházánál rendezett megemlékezésen tisztelegtek kedden a 30 éve alig 39 éves korában, ostoba baleset következtében elhunyt Claude Francois előtt, aki nemcsak a maga korában volt az
2008. március 11. kedd 19:54 - Hírextra
Az ország legkülönbözőbb részeiből érkeztek a résztvevők a Párizs közelében lévő Dannemois-ba, az énekes csillag hajdani, egy malomból átalakított otthonába - ahol tíz éven át élt családjával -, majd elzarándokoltak Claude Francois sírjához a helyi temetőbe.

Legismertebb dalát a világ minden táján gyakran műsorra tűzik még ma is, igaz, hogy nem eredeti francia változatában (Comme d'habitude), hanem a Frank Sinatra által halhatatlanná tett My way-ként.
1962-es első sikerszámától ("Belles, belles, belles") haláláig, ami egy fürdőszobai rövidzárlat miatt következett be, Claude Francois-nak 35 millió nagylemeze kelt el, különösen a lányok lelkesedtek-lelkesednek érte.

Az énekes fia által irányított Fleche Productions zenei kiadó közlése szerint a siker máig tart: a halála óta eltelt három évtizedben is 26 millió lemezét adták el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását