2024. április 28. - Valéria

Népszavazás, Happy End

A Happy End Kft. felszámolása, a közoktatás és a vasárnapi népszavazás is terítékre került hétfőn a parlament napirend előtti felszólalásaiban.
2008. március 10. hétfő 18:39 - Hírextra

"Ön az, aki nem vállalja a felelősséget, mert ha igen, már nem ülne abban a székben. (...) December 5-e után ön és magyarul beszélő kormánya nem ejthetné ki a haza szót" - mondta az ellenzéki politikus.

Semjén Zsolt kifejtette azt is: a kereszténydemokrácia számára fontos az egység. A vasárnapi népszavazás eredményéhez hasonló nemzeti egység pedig belpolitikai kérdésben még sosem volt, és ez a nemzeti egység a szolidaritás körül összpontosult.

A kereszténydemokrácia szerint a gazdaságban a piacnak kell érvényesülnie, de az egészségügyben, az oktatásban és a kultúrában a szolidaritásnak.

"Senkit nem fogunk az út szélén hagyni" - jegyezte meg Semjén Zsolt.

A KDNP frakcióvezetője arra szólította fel a kormányoldalt, hogy tanuljon a vasárnapi népszavazásból, és támogassa az ellenzéki törvényjavaslatot, amely szerint a vizitdíj és kórházi napidíj eltörlése miatt kieső bevételeket idén a "kormányzati luxuskiadások" átcsoportosításából, jövőre pedig a játékadóból fedeznék.

Semjén Zsolt felszólalása után az ülést vezető Szili Katalin házelnök arra kérte a képviselőket, hogy tartózkodjanak a kirekesztő megnyilatkozásoktól.

Hiller István szocialista politikus szerint Semjén Zsolt felszólalása a magyar demokrácia és az európai kereszténydemokrácia szégyene. Kirekesztő, szégyenteljes és gyalázatos, amikor a kereszténydemokrata frakcióvezető a Magyar Köztársaság kormányára azt a kifejezést használja, hogy "magyarul beszélő", továbbá a magyar demokrácia tudatos rombolása, hogy a miniszterelnököt nem hajlandó miniszterelnökként tisztelni.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter ugyanakkor kifejtette azt is, hogy az állam szerepét át kell tekinteni, és maga is erősíteni kívánja saját szakterületén az állami feladatvállalást.

Ezen az alapon lehet, kell és érdemes Magyarország jövőjéről szólni, de az a hangvétel, melyet a kereszténydemokrata frakcióvezető használt, minden magát demokratának érző emberre nézve sértő - hangoztatta a kormánypárti politikus, aki bocsánatkérésre szólította fel Semjén Zsoltot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását