2024. május 9. - Gergely

Megszüntetné a Schöpf-Mereit a főváros

Végelszámolással augusztustól teljesen megszüntetné a fővárosi önkormányzat a Schöpf-Merei Kórház Kht.-t, amely egyébként tavaly április óta már csak szakrendeléssel foglalkozik, s emiatt folyamatosan veszteséget termel - tudta meg az MTI szerdán fővárosi
2008. június 11. szerda 18:42 - Hírextra

A politikusok tájékoztatása szerint a Fővárosi Közgyűlés június végén ismét tárgyal a kht. megszüntetéséről, amelyről az elmúlt két hónapban nem sikerült dönteni. A javaslatot áprilisban levették a közgyűlés napirendjéről, májusban pedig meghiúsult a döntés. 

 Az egészségügyi miniszter döntésével megszüntetett kórház 244 dolgozójának elbocsátására a főváros 536 millió forintot biztosított, ebből 427 milliót az államkincstár megtérített. A fennmaradó mintegy 110 millió forintos veszteség az önkormányzatra hárult. A kht. üzletrészének és a kórház céljára szolgáló ingatlannak a hasznosítására kiírt pályázatot februárban nyilvánította eredménytelenné az önkormányzat.
   

 A hónap végén a közgyűlés elé kerülő újabb javaslat szerint a havi 15 millió forintos veszteséget termelő szakrendelő feladatait a Bajcsy-Zsilinszky kórházba telepítenék át. A hat hónapig tartó végelszámolásra 134 millió forintot biztosítana az önkormányzat. Az egykori kórházi épülettömbben működő szociális otthoni épületszárny várhatóan a helyén maradhat azáltal, hogy májusban az ingatlan társasházzá alakítását támogatta a közgyűlés. A volt kórházi épületrészt pedig más célokra hasznosítanák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását