2024. május 4. - Mónika, Flórián

Denszky szünetet rendelt el

Demszky Gábor alig több mint kétórás vita után a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén kora délután este hat óráig tartó szünetet rendelt el, hogy a közgyűlés 11 országgyűlési képviselője a parlamentben is teljesíthesse feladatait.
2008. március 10. hétfő 16:50 - Hírextra

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke újságíróknak nyilatkozva a közgyűlés történetében példa nélküli, abszurd helyzetnek, a demokrácia megcsúfolásának nevezte ezt a lépést. Úgy vélte, hogy a főpolgármester ülésvezetői jogával "visszaélve" megteheti ugyan ezt, de így egyre nehezebb komolyan venni ezt a közgyűlést - jegyezte meg.

Hock Zoltán, az MDF frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a zavaros délelőtt után a koalíció időhúzásra játszik, hogy tovább alkudozhassanak.

A frakcióvezető szerint vagy nem lesz költségvetése hétfőn Budapestnek, vagy valamelyik koalíciós fél az ellenzékkel szavazza azt meg, ami politikailag izgalmas fordulatot jelentene.

Mint leszögezte, egyértelmű számára, hogy a koalíció repedezik, esik szét, s ebben a formájában nem biztos, hogy fenntartható.

Demszky Gábor az MTI-nek elmondta, hogy mivel rendkívüli ülést tart hétfőn a Fővárosi Közgyűlés, ezért ülésvezetőként alkalmazkodott ahhoz az egyébként általa helytelenített helyzethez, hogy sok képviselő - a 67-ből 11-en - egyidejűleg az Országgyűlésnek is tagja.

A parlamentben pedig délután négyötödös szavazások lesznek, ahol szükség van a fővárosi képviselőkre is - tette hozzá.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy szerinte hétfő estére meglesz a megállapodás a költségvetésről, amit a kormánypárti koalíció szavaz majd meg. Megjegyezte, hogy az MSZP nyolcmilliárd forintos helyszíni módosítása nem épül be majd a költségvetésbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását