2024. május 21. - Konstantin

Beválasztották Sarkozy fiát

A francia elnök középső fiát, a 21 éves Jean Sarkozyt a vasárnapi helyhatósági választások első fordulójában megválasztották Hauts-de-Seine megye tanácsának tagjává - pont úgy, ahogy édesapját 20 éves korában.
2008. március 10. hétfő 17:28 - Hírextra

A Nicolas Sarkozyéhoz hasonló hanghordozású, kiváló szónoki képességekkel rendelkező és színészi tanulmányokat is folytató joghallgató a szavazatok 52 százalékával magasan megelőzte a 29 százalékot kapott centrista, a 13 százalékot elért szocialista és a 6 százalékos szélsőjobboldali jelöltet a megyei közgyűlések tagjait megújító választások első fordulójában, amelyet az önkormányzati választásokkal együtt vasárnap rendeztek Franciaországban.

Jean Sarkozy szülővárosának, Neuilly-sur-Seine-nek lett megyei képviselője, Párizs azon legelegánsabb külvárosának, amelynek 1983 és 2002 között apja, a jelenlegi államfő, Nicolas Sarkozy volt a polgármestere. (A megyei tanácsnak 2004-től 2007 májusáig, elnökké választásig volt a vezetője.)

Az elnök fiának jelöléséért a szocialisták "örökletes monarchia" bevezetésével vádolták Neuillyben a Sarkozy családot. A kritikákra reagálva a fiatalember csak ennyit válaszolt: "Csak nem számít már bűnténynek, ha az ember úgy dönt, hogy elkötelezi magát másokért!"

Jean Sarkozy 1986. szeptember 1-jén Nicolas Sarkozynek a korzikai Marie-Dominique Culiolival kötött első házasságából született. Neuillyben járt általános és középiskolába, jelenleg a párizsi Sorbonne egyetemen jogot hallgat.

A szőke, hosszú hajú fiatalember apjához hasonlóan nagyon könnyedén szót ért a választókkal. "Néhány nap alatt háromszáz fiatalt össze tud gyűjteni nagygyűlések szervezéséhez" - állítja róla David Martinon, az elnöki hivatal szóvivője, akinek polgármesteri jelöltségét Neuillyben eleinte támogatta Jean Sarkozy. De miután a helyiek nem fogadták kitörő lelkesedéssel az országos politikából elnöki hátszéllel érkező szóvivő-ejtőernyőst, a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) helyi képviselőivel együtt az elnök fia megvonta tőle támogatását.

A megyei tanács jobboldali elnöke, Patrick Devedjian nagy jövőt jósol a fiatal Sarkozynek: "Ha a kismalacok nem falják fel, nagyon, nagyon messze fog jutni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását