2024. május 17. - Paszkál

Oltványi kikapott

Nem jutott be a negyeddöntőbe Oltványi Dávid a Chicagóban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon. Az 54 kg-os súlycsoport magyarja a mongol Enkhbat Badar-Uugan ellen lépett ringbe kedden, és pontozásos vereséget szenvedett.
2007. október 31. szerda 07:19 - Hírextra
Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért:

54 kg:

Enkhbat Badar-Uugan (mongol) - Oltványi Dávid 17-5

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első menetben még tartotta a lépést ellenfelével a szegedi tanárképző főiskola végzős hallgatója, de aztán a kizárólag Európán kívüli pontozókat felvonultató zsűrigárda inkább a mongol ütéseit díjazta. (Először a sportág történetében számítógép sorsolja ki a bírót és a pontozókat, így kizárólag a vakszerencsén múlik a bíróküldés.) A harmadik menetben Oltványinak legalább öt kristálytiszta jobbhorgot nem nyomtak be, a negyedikben pedig már érvényesült a menekülő mongol taktikája, szépen szurkált, visszatámadott. A tizenkét pontos differencia azonban így is túlzó volt.

"Mindent elkövettem a győzelem érdekében, szerintem jól is bokszoltam, sajnos, ez most ennyire volt elegendő" - értékelt Oltványi, aki nem kente a pontozókra vereségét.

A versenynap további részében Káté Gyula (64) és Darmos József (91), helyi idő szerint szerdán pedig Szellő Imre (81) öklöz majd a legjobb nyolc közé kerülésért. Káté az orosz Genagyij Kovaljev, Darmos a svéd Babacar Kamara ellen lép szorítóba, Szellő az ausztrál Matthew Corbett-tel mérkőzik. Káténak és Szellőnek egy siker már olimpiai kvótát érne, Darmosnak azonban ehhez elődöntőbe kellene kerülnie.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását