2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ösztöndíjak az USA-ba

A következő tanévre is bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet pályázni az Amerikai Egyesült Államokba Fulbright ösztöndíjra, a jelentkezéseke május 16-ig várják - közölte a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság az MTI-vel.
2008. március 9. vasárnap 09:33 - Hírextra

A Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Amerikai Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

A program J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét. Ma már több mint 140 ország állampolgárai vesznek részt a csereprogramban. A Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján működik; Magyarország 1978-ban kapcsolódott hozzá, s azóta több mint 780 magyar állampolgár nyert el Fulbright-ösztöndíjat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását