2024. május 18. - Erik, Alexandra

Orbán: teljeskörű, országos közmunkaprogram lesz

A Fidesz a mostani szétszórt és széttagolt közmunkaszervezés helyett regionális és országos közmunkaprogramot fog hirdetni - mondta Orbán Viktor, a párt elnöke csütörtökön Miskolcon újságíróknak; a politikus ismét ígéretet tett az idei adócsökkentésre.
2010. április 22. csütörtök 19:30 - HírExtra
Mint mondta, az embereket nemcsak arra szeretnék rávenni a közmunkaprogram szabályainak segítségével, hogy valamit tegyenek, hanem célzottan a nemzetgazdaság érdekének megfelelően fogják őket kérni a közmunkára. Példáként az árvízvédelmet, a csatornázást, a belvízvédelmet említette. Hangsúlyozta, hogy sokkal összefogottabb, koncentráltabb és fejlesztésközpontú lesz a közmunkaprogram rendszere Magyarországon.

A pártelnök szerint az ország két legnagyobb gondja, a munkanélküliség és a közbiztonság hiánya Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mutatkozik meg a legélesebben.

Ennek kapcsán megjegyezte, hogy szerette volna, ha a leendő kormánypárt vezetői az utolsó közvetlen kampányélményeiket ezen a vidéken gyűjtik össze. A kormánynak oda kell figyelnie, ahol a legnagyobb a probléma - mondta.

Úgy fogalmazott, megerősödött benne az a programpontjuk, miszerint tíz év alatt egymillió munkahelyet létre kell hozniuk."És nem is igen várhatunk tíz évig. Az országnak ebben a térségében gyorsan kell létrehoznunk nagyon sok munkahelyet. Részben a közmunkák megszervezésével, részben adócsökkentés segítségével" - hangsúlyozta.

A politikus újságíróknak az adócsökkenésről szólva határozottan kijelentette: még ebben az évben lesz.A Fidesz elnökének látogatásáról nem sokan tudtak Miskolcon, a városlakók spontán csoportosultak Orbán Viktor köré, aki a Városház téren a Széchenyi szobornál rögtönzött beszédében azt mondta: a győzelem a kitartás diadala volt, nyolc évet vártunk erre.

Orbán Viktor azt kérte a választóktól, hogy mindenféleképpen menjenek el szavazni április 25-én, és voksoljanak ugyanúgy a Fidesz jelöltjeire, mint az első fordulóban, és "akkor kész, megvagyunk".

A párt megváltoztatta taktikáját, eddig mindig tartottunk nagygyűléseket, és aztán elvesztettük a választást, most nem tartunk nagygyűléseket, viszont megnyerjük a választást - jelentette ki nem kis derültséget keltve több százas hallgatóságában, akik kitörő tapssal fogadták a pártelnök szavait.

Miskolcon a Fidesz négy jelöltje "országrengető" eredményt ért el, mert az csak a legmerészebb álmainkban fordult elő, hogy Miskolcon egyáltalán lesz második forduló, amelyre ráadásul az itteni jelöltek az első helyen fordulnak - tette hozzá.

Orbán Viktor úgy vélekedett: amennyiben a párt a jelenlegi helyzetet a borsodi megyeszékhelyen nem rontja el, akkor "ezt már nem tudjuk elveszíteni."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását