2024. május 19. - Ivó, Milán

Elhunyt a Beatles hangmérnöke

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Norman Smith, a Beatles együttes egykori hangmérnöke, aki 1962 és 1965 között az együttes valamennyi stúdióalbumát készítette.
2008. március 9. vasárnap 17:50 - Hírextra

A John Lennon által egyszerűen csak "Normális Normanként" becézett Smith először az Abbey Road-i stúdióban 1962-ben készített élegelső Beatles-lemez hanganyagáért volt felelős.

A gombafejűek első lemezéről Smith egy korábbi interjúban így emlékezett: "vizuálisan az együttes egész jó benyomást keltett. Zeneileg azonban nem igazán hallottuk azt, hogy bármi lehetőség lenne benne." A hangmérnököt azonban lenyűgözte a Beatles tagjainak humora és stílusa. "Csupán ezért szerződést kell kötnünk velük, csupán a humorukért és azért, ahogyan előadják a dalokat, teljesen mások", mint számos más banda, amely az EMI-nél lemezszerződésért kopogtatott - mondta akkoron Smith George Martin producernek.

1966-ban már producerként működött, és a Pink Floyd együtteshez szerződött, amelynek első albumait, köztük a Saucerful of Secrets címűt menedzselte.

Egy legendás figura az EMI és a brit zene történetében - idézte vasárnap az EMI cég illetékeseinek méltatását Smithről a BBC honlapja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását