2024. május 2. - Zsigmond

Zavargások az MSZP rendezvényén

Ellentüntetők zavarták meg az MSZP Nőtagozata Nők a társadalmi békéért elnevezésű országos demonstrációjának nyíregyházi rendezvényét pénteken, Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetőjének beszéde alatt egy idősekből, fiatalokból, nőkből és férfia
2008. március 7. péntek 18:48 - Hírextra
A nyíregyházi városháza előtti téren mintegy négyszáz ember jelent meg a szabolcsi szocialista nőtagozat felhívására, hogy demonstráljon a politikai és közéletben eluralkodott szélsőséges megnyilvánulások ellen. Egy tucatnyi ellentüntető - akik között volt egy árpádsávos zászlóba burkolózott fiatalember is - már a rendezvény megkezdése előtt heves szópárbajba keveredett a demonstrálókkal. Az utóbbiak illetlenségnek tartották a rendezvény megzavarását, de végül úgy tűnt, lecsillapodtak a kedélyek.

A rögtönzött színpadon Szabó Éva, az MSZP megyei nőtagozatának elnöke köszöntötte Lendvai Ildikót, akkor azonban újra folytatódtak a bekiabálások, pfújolások, sípolások, egészen végig a beszédek alatt.

Az ellentüntetőket láthatóan felingerelte, amikor a szocialista politikus arról beszélt, hogy a demonstrációt országszerte éppen ezért szervezték, mert "nem fogadják el azt (...) politikát, amely mások becsmérlésében, az indulatok szításában és a verbális, vagy tettleges erőszakban találja meg az érvényesülés eszközét".

Arról is szólt, hogy a békét szerető nők többsége elutasítja az indulatok szítását, az utcai vandalizmust a nemzeti ünnepeken, s nem hajlandók lemondani az ünnepek nyugalmáról, a biztonságról, a rendről.

Hangsúlyozta: "nem engedhető meg, hogy az erőszak eluralkodjon a közéletben, minden jóérzésű embernek nemet kell mondania az erőszakra, az ártó és megosztó politikára".
A kiabálók, pfújolók és sípolók a mondatok elhangzása után még nagyobb erővel igyekeztek nemtetszésüket kifejezni, szidták a kormányt, az MSZP, az SZDSZ politikusait, de végül atrocitás nélkül fejeződött be a rendezvényt.

A demonstráción röplapokat is osztogattak, a Hajrá Magyarország kezdetű dokumentum aláírójaként a Civilek a Nemzetért Mozgalom szerveződés szerepelt, amely arra szólított fel, hogy a vasárnapi népszavazáson mindenki "igennel" szavazzon a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. március 7. 20:15
A jobboldal pofátlansága határtalan. Orbán magamfajtái!
Ozmium
2008. március 7. 19:51
„TE TETTED EZT” ORBÁN

Orbán Viktor és asztaltársasága több kárt okozott Magyarországnak, mint a megszálló szovjet csapatok 40 év alatt.

A jelentős anyagi károk mellet, az emberek önbecsülését, erkölcsi értékeit rombolták szét.
A nemzeti nacionalizmus és sovinizmus ujjá élesztésével, ugrasztották egymásnak a Kárpát-medencében élő népeket és a Magyar Nemzetet.
Sem tapasztalat, sem bölcsesség, csak a durva, nyers hatalomvágy vezérli Őket.
Hiénaként cserkészik be a választókat, és marcangolják cafatokra az emberi kapcsolatokat.
A FIDESZ vezetői, ezt a gyalázatos mészárlást nevezi jobboldali, keresztényi politikának?
Na és itt vannak a kollaboránsok, a hentes segédek sisere hada. A bérelhető mártírok, a sértett vagy sértődött emberek halmaza.

Igaz, jobboldali, értelmiségi, hazáért, nemzetért tenni akaró, már nem vállalják a FIDESZ „fasisztoid” politikáját.
Maradtak még az egzisztenciáért, pénzért, hatalomért, reszkető bandériumok, akik megszállták a közéletet, és intervenciósok segítségével akarják meggyalázni a demokráciát.
Cél a hatalom, eszköze, a generációk, nemzedékek összeugrasztása.
Én az országért tenni akaró, tárgyalóképes, tisztakezű jobboldalban bízom és abban, hogy ehhez a küldetéshez meg fogják találni az alkalmas vezetőket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását