2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz szorosabb együttműködést vár a győri polgármestertől

A győri önkormányzat Fidesz-KDNP frakciószövetsége és Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester korábbiaknál nyugodtabb, de határozottabb együttműködése mellett tette le voksát csütörtöki sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András, a Fidesz frakcióvezetője, aki a köze
2007. október 4. csütörtök 15:22 - Hírextra
Arra kérték a polgármestert, hogy az egyéni képviselőkkel szorosabb kooperációt alakítson ki a körzetüket érintő ügyekben és a bizottságokat is intenzívebben vonják be a tervek formálásába, előkészítésébe - mondta a politikus.

Somogyi Tivadar, a Fidesz frakcióigazgatója a kezdeti feszültségeket az egyéni képviselők szükségének tapasztalatlanságával magyarázta, mondván, mindent a lehető legrövidebb idő alatt akartak kiharcolni saját körzetüknek.

A frakciószövetség vezetői a sajtótájékoztatón értékelték a tavaly októberi győzelem óta eltelt év teljesítményét. Dézsi Csaba András egyebek között elmondta: a Fidesz-frakció kezdeményezésére kerül sor a Széchenyi tér felújítására. Közép-Európa egyik legszebb barokk terének megújítására ugyan még nem látják azt a központi támogatást, amely a szocialista vezetésű Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tájékoztatása szerint elnyerhető, de a teret mindenképpen rendbe kell tenni.

Szólt arról is, hogy megindult a marcalvárosi uszoda tervezése. Az oktatással összefüggésben hangsúlyozta: a kormány sanyargatja az oktatást, Győrött azonban egy iskolát sem zártak be.
Németh Viktor, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a 10 százalékos óraszámemelés 10 százalékos leépítést vonhatott volna maga után, 250 helyett csak 118 állás szűnt meg a város oktatási intézményeiben. Az elbocsátott pedagógusok fele nyugdíjaskorú volt.

Sík Sándor, a KDNP frakcióvezetője hozzátette: arra törekedtek, hogy a leépítés a lehető legkisebb veszteséggel történjen.

Horváth László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszámolt arról, hogy 800 millió forintos beruházás valósul meg az idén Győrött, európai uniós normák szerinti játszóterek épülnek, korszerűsítik a közúti forgalmat, s rövidesen fogyatékos centrumot adnak át.

Dézsi Csaba András szerint a szocialistáktól átvett városvezetés első éve okozott meglepetéseket.
"Csontvázak potyogtak a szekrényből" - jellemezte a helyzetet. Példaként említette a korábbi ciklusban kidolgozott pólusprogramot, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem megfelelőnek minősített. Szólt a hulladékgazdálkodási programról is, ennek kidolgozására jelentős összegeket költöttek, a kormány pedig késlekedik a pályázat beadásával, ezzel kellemetlen helyzetbe hozta Győrt - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását