2024. május 14. - Bonifác

Többszörösen telített gyermekotthon

Ennyi gyermek még soha nem volt a GYIVI-ben, azaz a Miskolci Gyermekvédelmi Körzet és Területi Szakszolgálat befogadó- és átmeneti otthonában, mint mostanában - írta keddi számában az Észak-Magyarország.
2008. november 18. kedd 09:31 - Hírextra
Az intézmény munkatársai szerint egyre elhanyagoltabb gyermekek kerülnek be hozzájuk. Sokszor fertőző állapotban, orvosi vizsgálat nélkül. Sokukról kiderül, hogy évek óta tarthatatlan körülmények között élnek, ami a szakemberek szerint felveti az alapszintű gyermekvédelem nagyfokú hiányosságát.

A Miskolci Gyermekvédelmi Körzet és Területi Szakszolgálat befogadó- és átmeneti otthonában akkora a túlzsúfoltság, hogy joggal vetődik fel, kettő is kellene belőle.

Mindig vannak szökésben lévők, jelenleg is, ezért nincs most valóban 140 gyermek a 40 férőhelyen, de így is sokan csak a padlóra tett szivacsokon kapnak helyet éjszakára. Volt néhány nap, amikor még a folyosón is aludtak - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását