2024. április 20. - Tivadar

Félvér ételek

Borjúpaprikás gnocchival, töltött káposzta szürkemarhából, racka báránykaraj töltött Piquillo paprikával, gambas al pilpil, azaz olívaolajban párolt fokhagymás rák egyaránt szerepel az egyik pesti ötcsillagos szálloda most megnyitott új éttermének étlapjá
2007. október 28. vasárnap 07:28 - Hírextra
A különböző nemzetek fogásaiból összeállított menüsor - amely ma világszerte a legnagyobb divat - fúziós konyha névre hallgat.

Az irányzat lényege, hogy akár egy ételen belül is keverik különböző nemzetek gasztronómiájának jellegzetes elemeit. De egy étlapon belül mindenképpen: ez alkalmat nyújt arra is, hogy a többnyire kozmopolita konyhahívő szállodák megkóstoltassák vendégeikkel a helybéli nemzeti fogásokat, miközben követik a világdivatot.

A főbb irányzatok tetten érhetők Európától Amerikáig és Ausztráliáig szinte mindenütt: többnyire vezet az olasz konyha (olykor talán túlságosan is feldicsérve) divat mindenféle tengeri herkentyű, kedvelt a csirke és a kacsa, persze ötletes fűszerekkel, köretekkel, és a saláta minden mennyiségben.

Így aztán egy étlapon megfér a Peppers!-nél a Cézár saláta rozmaringos focacciával (fűszeres olasz kenyérrel) meg az ököruszályleves, amelynél azonban, hogy kissé olaszos is legyen ez a régi magyar klasszikus étel, tortellini a levesbetét.

Az irányzatnak megfelelően az ötcsillagos szálloda német séfje, Markus Marquardt és Tamás József magyar szakács együtt dolgozta ki az étlapot és alkotta meg a recepteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását