2024. május 3. - Tímea, Irma

A tudományos diákkörök összeültek

A tudományos diákkörök országos konferenciája kezdődött meg pénteken Gödöllőn több, mint 100 hazai és határon túli középiskolás részvételével. A Kutató Diákokokért Alapítvány által 8. alkalommal szervezett kétnapos rendezvény előzményeiről Fazekas László
2008. március 7. péntek 19:12 - Hírextra
Az idén a mostani döntőt megelőzően hét régióban a tavalyinál 60-nal több, összesen 6oo diák tartott beszámolót a mentor tanárával közösen végzett kutatómunkáról 15 féle témakörben. Közülük a legsikeresebb 141 középiskolai tanuló vesz részt az országos konferencián. Nagyobb hányaduk az anyaország intézményeiből érkezett, de sokan jöttek a Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból is.

A regionális fordulóval ellentétben a gödöllői országos konferencián már nem csupán a dicsőségért zajlik a szellempróbáló küzdelem, hanem értékes díjakért, publikációs lehetőségekért találkoznak a jövő tudósai és a tanárok. Különösen sok magas színvonalú előadás hangzik el a környezetvédelem, az orvostudomány, a néprajz és a történelem témakörökben - utalt rá a szervező.

A zsűri által odaítélt fődíj tulajdonosa részt vehet a decemberben esedékes svédországi Nobel díj átadó ünnepséghez kapcsolódó nemzetközi diákrendezvényen. A többi díjazott pedig a nyári káptalanfüredi kutatótáborba kap meghívást, ahol tudósok számolnak be saját életútjukról, a tudományos pályakezdés tanulságos tapasztalatairól - hívta fel rá a figyelmet Fazekas László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását