2024. április 19. - Emma

Saját felelősségükre beengedik a szurkolókat

A Tatabánya vezetősége saját felelősségére 600 nézőt beenged a Győr elleni szombati, 16 órakor kezdődő Szőnyi úti Soproni Liga labdarúgó-mérkőzésre. Török József, a Tatabánya klubigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség szerint a zuglói létesítmén
2008. március 6. csütörtök 07:14 - Hírextra

"Ha a klub felelősséget vállal a zavartalan lebonyolításért, akkor - mivel nem kiemelt biztonsági kockázatú meccsről van szó - a rendőrség nem akadályozhatja meg a nézők beengedését" - mondta Török. "A legutóbbi, Vasas elleni Szőnyi úti mérkőzésünkhöz hasonlóan ezúttal is 600 drukker mehet be a lelátóra, a biztosítást pedig a mi biztonsági szolgálatunk végzi el. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi probléma."

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség 14 pontban foglalta össze, miért nem lenne szabad nézők előtt labdarúgó-mérkőzést játszani a Szőnyi úton.

"Többek között nincsenek menekülő útvonalak, nem megoldott a két szurkolótábor biztonságos különválasztása, a stadion területén bárhol találkozhatnak egymással a két csapat drukkerei, a lelátónál omlik a vakolat, a létesítmény területén építési törmelékek, fémhulladékok hevernek szanaszét" - sorolta a BRFK ügyeletese. "Az említett hiányosságok közül egynek a megléte esetén már nem garantálható a nézők biztonsága.

Kiemelt kockázatú mérkőzés esetén a rendőrség megakadályozná nézők bejutását a stadionba. Mivel a szombati nem lesz az, mi csak annyit tehetünk, hogy jelezzük észrevételeinket. Ha ajánlásunk ellenére beengedik a nézőket, akkor a rendezőt terheli a felelősség azért, ha a találkozót nem sikerül rendben lebonyolítani. Ugyanezek a problémák a Vasas elleni meccs előtt is fennálltak, akkor azonban az idő rövidsége miatt gesztust gyakoroltunk és a szövetség kifejezett kérésére hozzájárultunk 600 néző beengedéséhez. Az elmúlt két hétben azonban az általunk jelzett gondok közül egyet sem oldottak meg."

A Tatabánya azért fogadja a BVSC-pályán riválisait, mert a saját stadionjában nincs világítás és tavasszal már kizárólag ilyen pályákon lehet élvonalbeli meccseket rendezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását