2024. május 5. - Györgyi

Nyíregyháza a fejlődés útján

A nyíregyházi önkormányzat 4,8 milliárd forint saját fejlesztési forrással rendelkezik az Európai Unió pályázati támogatásával tervezett beruházások megvalósításához - közölte Csabai Lászlóné polgármester az MTI-vel.
2008. március 6. csütörtök 09:01 - Hírextra
A csaknem ötmilliárd forint a kibocsátott kötvényekből áll rendelkezésére, s ezt az összeget banki számlán helyezte letétbe a helyhatóság - mondta az MSZP-s önkormányzati vezető.

Giba Tamás alpolgármester (független) arról tájékoztatott, hogy uniós támogatással tervezik például a belváros rehabilitációs korszerűsítését, amelynek pályázatához a beruházás 2,6 milliárd forint értékű programját március végéig hagyják jóvá. Az elképzelések szerint a rekonstrukció érinti az Egyház és a Síp utca, a piac, a Nyírvízpalota és a Zrínyi Ilona utca környékének rendbetételét, hozzá kapcsolódóan a házasságkötő terem felújítását és bővítését, illetve a polgármesteri hivatalban egy ügyfélszolgálati centrum létrehozását.

A szabolcsi megyeszékhely önkormányzata a saját forrás felhasználásával folytatja a panelprogramot, a következő három évben 600 millió forintot költenek a házgyári lakások felújításának támogatására, energiatakarékos szigetelésére. Összesen 3.000 lakás korszerűsítését tervezik 2010 végéig. Eddig egyébként több mint 5.000 panellakást újítottak fel az érintett tulajdonosok, az önkormányzat és a központi költségvetés együttes forrásából.

A közösségi közlekedés fejlesztésének részeként 400 millió forintot költenek 100 buszmegálló környékének rendezésére, az útfelület megerősítésére, fedett helyiségek kialakítására, járdaszakaszok és szigetek építésére, gyalogátkelők létesítésére.

Nyíregyháza az észak-alföldi ivóvízminőség-javítási programba is bekapcsolódik, amely 100 települést érint a térségben. A város önkormányzata alapítóként részt vesz abban a létrejövő konzorciumban vagy gazdasági társaságban, amely a csaknem négymilliárdos korszerűsítést az európai uniós támogatással megvalósítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását