2024. április 26. - Ervin

Nem kell azonnal fizetniük a fertőtlenítésért

Megszüntette a Csongrád Megyei Bíróság azt a pert, amelyet egy fertőtlenítést végző cég indított több önkormányzat ellen a megyében, hogy kifizettesse a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés költségeit - tájékozatta az MTI-t Cseh Attila, a bíróság elnökhelyet
2008. március 6. csütörtök 20:37 - Hírextra

A BS Alfa Bt. 180 millió forintot akar behajtani. Ez az árvíz utáni fertőtlenítés költsége. Ezt azonban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sokallta. A szakminisztérium korábban jelezte: „a településeknek a cég által elszámolni kívánt összeg többszörösen meghaladja a hasonló célra az összes többi érintett megyében együttvéve nyújtott támogatás összegét."

A bíróság indoklása szerint, a tizenegy település szerződéseiben a megrendelő önkormányzatok a teljesítési kötelezettséget attól a feltételtől tették függővé, hogy a központi vis maior keretből annak díját a megrendelő önkormányzatok részére átutalják. Ez a feltétel csak részben teljesült, ezért a települések kötelezettsége és a fertőtlenítést végző cég díjkövetelése is csak az átutalt összeg erejéig vált esedékessé, amelyet a tíz helység teljesített is. A fennmaradó tartozást, miután a pénzt még nem kapták meg, nem is teljesíthették az érintettek, tehát a bíróság szerint a követelések tekintetében a feltétel még nem áll rendelkezésre, így a felperes hátralékos díjkövetetelései nem váltak esedékessé, a megrendelő önkormányzatok teljesítési kötelezettsége még nem állt be.

A döntés nem jogerős, a cég fellebbezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását