2024. május 3. - Tímea, Irma

Horváth Ágnes méltatta a vizitdíjat

A vizitdíj bevezetése harminc százalékkal csökkentette a hálapénz összegét - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A miniszter közölte: nehezen tartja megvalósíthatónak azt, hogy ha a népszavazáson az igenek kerülnek többségbe, akkor még december 3
2008. március 6. csütörtök 10:15 - Hírextra
"Képzelje el azt a konfliktust, ami ott marad az egészségügyben" - tette hozzá.

Kifejtette, hogy a vizitdíj bevezetése harminc százalékkal csökkentette a hálapénz összegét. "Nem eltüntette, hanem csökkentette azt" - hangsúlyozta.

Mint mondta, azzal, hogy van vizitdíj és kórházi napidíj, stabilizálódik az egészségügy működése, és több bevételhez jutnak a kórházak, szakrendelők.

A miniszter kiemelte azt is: ami társadalombiztosítási pénz van a rendszerben, azt a kormány már mind beosztotta egy évre, "most már csak valakitől el lehet venni". Forrást keresni vagy járulékemeléssel, vagy adóemeléssel lehet csak, azonban mind a kettő elfogadhatatlan - jelentette ki.

Horváth Ágnes szerint 2002 óta, mióta a szocialista-szabad demokrata kormány van hatalmon, az orvosok bérei Magyarországon jobban emelkedtek, mint az átlagos jövedelmek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását