2024. május 16. - Mózes, Botond

Divat a kötött

Babafazonú, nagy gombos, empire vonalú ruhácskák, kabátkák, bő, lezser pulóverek és kardigánok, kézzel horgolt kiegészítők, bolerók minden alkalomra jellemzik az őszi kötött divatot - állapítható meg a gyártók ajánlatából.
2008. március 6. csütörtök 07:53 - Hírextra

Az ellentétek uralják a fő vonalakat - derül ki a DivatMarketing című szaklapból - a bő pulóverek, szűk szoknyával vagy nadrággal jelennek meg, a bő nadrágokhoz szögletes kiskabát dukál, a ruha könnyed, puha esésű.

A kötöttárudivat favorizálja a rusztikus, strukturált felületeket a kicsi méhsejtszerű mintákat, a klasszikus copfkötést és a széles bordákat - ez utóbbiak inkább a vékony nőknek állnak jól.
Kilóhatártól függetlenül hordható viszont a nosztalgia jegyében ismét felbukkant vékony dzsörzé, amely olykor fényes felületű. A kis fekete-ezüst vagy fehér vékony kötött topok nyáron és télen is kedveltek.

Ismét fontos a gyapjú, a moher és az angóra - vagy az azt utánzó fonalkeveredések.
Sapka, sál és kesztyű esetében természetes, hogy kötött kelméből készül - géppel vagy kézzel - de újabban több bizsu is. A kötött kiegészítőket olykor horgolt rózsák, masnik díszítik.

Kedveltek a horgolt kitűzők, a nagy szemű gyöngyök horgolt hálóval bevonva, a kis kötött szütyők, mobiltartók, a kigyöngyözött horgolt táskák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását