2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Rolling Stone Obamával tart

A világ egyik legrangosabb rockzenei szaklapjától, az amerikai Rolling Stone-tól soha nem volt idegen a politika. Ennek jelenként a kéthetenként megjelenő magazin legújabb száma az amerikai demokraták elnökjelöltségéért küzdő Barack Obamával a címlapján j
2008. március 6. csütörtök 14:16 - Hírextra
Az ilyesfajta állásfoglalás nem szokatlan a több mint negyven esztendőt maga mögött tudó lap múltjában. Kiálltak szerkesztői 1972-ben George McGovern, később pedig Bill Clinton, Al Gore és John Kerry mellett is.

- Barack Obama olyan tulajdonságokat mutat fel, amelyek egy elnöktől elvárható. Állásfoglalásai között szerepel a lemondás a félelem politikájáról, nyíltan beszél az ország előtt álló legsürgetőbb problémákról, s kitart elvei mellett - írta a lap kiadója és szerkesztője, Jann Wenner a szerkesztőség választását indokolva. Wenner nem vitatja ugyan Hillary Clinton képességeit, ám bírálja őt kampányának stílusáért. Rossz menedzsernek és rossz stratégának tartja, aki - szerinte hajlamos a közhelyszerű politizálásra, a személyeskedésre.

A Rolling Stone magazin nemcsak a választási kampányok idején foglalkozik politikával. Szinte nincs lapszáma, amelyben ne kerítene sort aktuális belpolitikai, gazdasági- és pénzpolitikai, társadalmi vagy környezetvédelmi témákra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását