2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hercegnő a melegek mellett

Első alkalommal állt ki nyíltan a holland királyi család egyik tagja a homoszexuálisok társadalmi befogadása mellett. Maxima hercegnő, Vilmos-Sándor trónörökös felesége jelen volt annak a megállapodásnak az aláírásán, amelyet Ronald Plasterk kulturális mi
2008. március 6. csütörtök 14:20 - Hírextra
A dokumentum szerdai aláírásával Amszterdam, Rotterdam, Hága és Utrecht város vezetői erélyes fellépésre kötelezték el magukat a homoszexuálisokkal szembeni hátrányos megkülönböztetés, a megfélemlítés és az erőszak ellen.

A jövendőbeli királyné ugyan nem szólalt fel a ceremónián, de az aláírás után megbeszélést folytatott a hollandiai homoszexuális közösség képviselőivel. A legnagyobb helyi meleg szervezet, a COC "történelmi jelentőségűnek" nevezte az eseményt. Korábban - általánosságban - már Beatrix királynő is rokonszenvéről biztosította a melegek polgárjogi küzdelmét.

Az argentin származású Maxima hercegnő nagy népszerűségnek örvend a Holland Királyságban. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a hollandok több mint fele őt tartja a királyi család "legszimpatikusabb" tagjának. A melegek jogai mellett kiálló hercegnő jól ismert a mikrohitelek melletti elkötelezettségéről, illetve a bevándorló nőknek nyújtott támogatásáról.

Hollandiában legalizálták először az azonos neműek közti házasságkötést 2001-ben. A kormány és civil szervezetek szerint azonban szükséges nagyobb figyelmet szentelni a homoszexualitás kérdésének már az iskolai nevelés során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. március 31. 13:06
= rohadt buzik! (ha beszólsz ezért itt, te is az leheCC!) :-)
2008. március 31. 06:04
sziasztok! külfőldön élö magyarokkal szeretném felvenni a kapcsolatot!segitsetek hova forduljak,,kőszi béci chopin@pannonmail.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását