2024. május 5. - Györgyi

Röplabda előzetes

Csütörtökön és pénteken Dunaújvárosban rendezik a férfi röplabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Az első elődöntőben a címvédő Kaposvár a magyar bajnokságban alapszakasz-győztes Kecskeméttel találkozik, míg a másik ágon Dunaferr-MAFC csatára kerül sor.
2008. március 5. szerda 17:01 - Hírextra
A Kaposvár egyeduralkodó a magyar férfimezőnyben, a bajnokság alapszakaszában nem is szerepelt, helyette osztrák, szlovák, szlovén és horvát csapatok társaságában a Közép-európai Ligában indult, ahol ötvenszázalékos teljesítménnyel az ötödik helyen végzett.
"Lemaradtunk a négyes döntőről a Közép-európai Ligában, de bízom benne, hogy ez a játékosokban nem hagyott mély nyomot, s kellően motiváltak lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében" - nyilatkozta Zarka Péter vezetőedző.

A Kecskemét mindössze egy vereséget szenvedett az NB I Liga Kiemelt-csoportjának alapszakaszában, amelyet így fölényesen megnyert: "Inkább mi számítunk sötét lónak a Kaposvár számára, mint ők nekünk. Ismerjük a stílusukat, láttuk őket játszani, ha bátrak leszünk, szerintem meglephetjük őket" - mondta Karagics Mátyás, a kecskemétiek szakvezetője.

A dunaújvárosiaknak a bajnokság rajtja előtt egy olyan pozíció megszerzése volt a célja, amely megkönnyíti a dolgukat a négy közé jutásért rendezendő párharcban. Ez sikerült, hiszen az átalakult, újjászervezett együttes a Kecskemét mögött a második helyen zárt az alapszakaszban.
Legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat tagjai Magyar Kupa-érem nélkül maradtak, hiszen a Vegyész RC azóta mindig bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Idén újra a borsodiak nélkül rendezik az éremcsatákat, mert a története első MK-elődöntőjére készülő MAFC a negyeddöntőben elbúcsúztatta a kazincbarcikai csapatot.

"A Dunaferr ellen lehet esélyünk a döntőbe jutásra, hiszen a bajnokságban háromszor játszottunk a kupafinálé házigazdája ellen, egyszer nyertünk, kétszer veszettünk, mindhárom meccs ötjátszmás, tehát rendkívül szoros volt" - nyilatkozta Vocskó György, a MAFC szakvezetője.

A program:
csütörtök:
elődöntő:
Kométa-Kaposvár - Phoenix Mecano-Kecskeméti RC 15:30 ó
Dunaferr SE - MAFC-Hartmann-Mapei 18 ó
péntek:
a 3. helyért: 15 ó
a döntő: 18
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását