2024. április 29. - Péter

Orbán zsebpénzt kapott az APEH-tól

Túlfizetést állapított meg Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonosodási vizsgálata során az APEH és visszautalt 135 ezer forintot - hangzott el a tv2 szerda esti híradójában.
2008. március 5. szerda 21:58 - Hírextra
Orbán Viktor vagyonosodását az APEH még ősszel kezdte el vizsgálni. Ugyancsak vagyonosodási vizsgálat alá vonták Kubatov Gábor pártigazgatót, illetve Kupper András, Pesti Imre és Horváth Zsolt fideszes képviselőket.

A kereskedelmi tv-csatorna híradása szerint sem a Fidesz elnökénél, sem a pártigazgatónál nem találtak hibát, Orbán Viktornál pedig túlfizetést állapítottak meg és visszautaltak neki 135 ezer forintot.
A vagyonosodási vizsgálat tényét tavaly október 25-én jelentette be Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki párt áll a vizsgálatok elébe, és mindenkit megvéd, akivel szemben "a hatalom ilyen módon akar eljárni." Orbán Viktor másnap úgy kommentálta az ügyet újságíróknak: "Hajrá, APEH".

Az ellenzéki pártelnököt akkor arról is kérdezték újságírók, hogy azután is politikai jellegűnek tartja-e a vele szemben bejelentett vagyonosodási vizsgálatot, miután kiderült, hogy szocialista képviselőkkel szemben is folynak ilyen vizsgálatok, illetve Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető is kért maga ellen vagyonosodási ellenőrzést. Orbán Viktor azt mondta, eddig sem és továbbra sem akarja kommentálni az ügyet, de úgy véli, "a tények magukért beszélnek".

"Jöjjenek, mindenki jöhet, vizsgálódhat, nézelődhet" - mondta Orbán Viktor, aki utalt arra, hogy már jó néhány ilyen vizsgálaton túl van. Hozzátette: "mindenkinek megvan a magához való esze, érti, hogy mi történik ebben a világban, én is értem, állok elébe".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását