2023. október 3. - Helga

Nem történt jogsértés Vámospércsen

Nem történt jogsértés amiatt, mert Vámospércs önkormányzata az öt helyi szavazatszámláló bizottság tagjait visszahívta és újakat választott helyettük - számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottság szerda esti határozatáról az MTI-nek Szil
2008. március 5. szerda 21:04 - Hírextra

Közlése szerint egy magánszemély fordult kifogással az ügyben a választási bizottsághoz. A választási eljárási törvény szerint ugyanis a választás előtt 20 nappal kell létrehozni a bizottságokat, s mivel ez február 18-án lejárt, a kifogást benyújtó személy szerint a képviselő-testület február 28-án már nem hívhatta volna vissza a tagokat.

A területi választási bizottság megállapította, hogy a bizottsági tagok megbízatása országgyűlési választástól országgyűlési választásig tart, s a 20 napos előírás csak és kizárólag az országgyűlési választásokkal kapcsolatban értelmezhető, a közte lévő időszakban nem.

A megbízás egyébként visszavonható, így jogszerűen járt el Vámospércs önkormányzata - tette hozzá a hajdú-bihari területi választási bizottság elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását