2024. május 5. - Györgyi

Elhalasztották az olaszliszkai ügy tárgyalását

Az egyik ügyvéd betegsége miatt elhalasztották az olaszliszkai emberölés büntetőperének tárgyalását, a következő tárgyalási időpont április végén lehetséges - mondta Szabó József, a megyei bíróság szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
2008. február 28. csütörtök 21:07 - Hírextra
Több hónapos időhátrányba került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt kegyetlen emberölés tárgyalássorozata csütörtökön a megyei bíróságon, miután a másod- és ötödrendű vádlott meghatalmazott ügyvédje betegség miatt nem jelent meg a tárgyaláson.

A Czibrik Attila vezette bírói tanácsa a 2006 október közepén Olaszliszkán történt kegyetlen gyilkosság nyomán indult büntetőpert emiatt elhalasztotta, ugyanis a vádlottaknak kötelező a védelem. Az idő rövidsége miatt azonban helyettesről nem sikerült gondoskodni, hiszen ez hosszabb felkészülést igényel.

Szabó József az MTI kérdésére azt mondta: az ügyvéd már szerdán jelezte távolmaradását, de akkor még nem lehetett tudni pontosan, hogy hosszabb ideig marad-e el. Csütörtökön azonban kiderült, hogy a jövő hét hétfői tárgyalási napon sem tud megjelenni betegsége miatt.
Hozzátette: a következő tárgyalási időpont így április 28-ra tolódik. Ha hosszabb betegségről, illetve kezelésről lesz szó, a bíróságnak gondoskodnia kell helyettesről, de ezt maga az ügyvéd is megteheti.

A megyei bíróság egyébként március 3-ig csaknem félszáz tanút szeretett volna meghallgatni a tárgyalásokon. Ez így akár júniusig is elcsúszhat.

Mint mondta, ha a letartóztatástól számított három éven belül egy ügyben nem születik elsőfokú ítélet, a vádlottakat ki kell engedni a fogvatartás helyéről, a börtönből.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a tanár gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
Az olaszliszkai emberölés miatt az ügyészség nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit vádol különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, részben társtettesként, részben felbujtóként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását