2024. április 27. - Zita

Energiakampány indul

Az Energia Klub március 6-ra - a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapra - időzítve indítja Lakcímke kampányát. A közeljövőben már Magyarországon is kötelező lesz energetikai tanúsítványt mellékelni az ingatlan adásvételekor. A tanúsítvány, a "lakcímke
2008. március 5. szerda 11:31 - Hírextra
A kampányban az Energia Klub és partnerszervezetei ingyenes tanáccsal szolgálnak az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében.

Hogyan növeljük otthonunk értékét? - www.lakcimke.hu

Az Energia Klub 2008 márciusában elindította LAKCÍMKE kampányát az épületek energetikai vizsgálatának, tanúsításának megismertetésére. A kampányban arra adnak választ, hogyan növelhetjük otthonunk értékét? A LAKCÍMKE kampány az energiahatékonyság fontosságára, és az épületek rövidesen bevezetendő energetikai tanúsítványára kívánja felhívni a figyelmet.
A 2002/91/EK Európai Uniós direktíva nyomán a közeljövőben Magyarországon is bevezetendő tanúsítvány megmutatja, hogy az adott ingatlanban milyen hatékonyan hasznosul az energia, és szaktanácsokat ad az épület energiahatékonyságának javítása érdekében. A tanúsítványt csak megfelelő jogosultsággal rendelkező szakember állíthatja ki. Az Energia Klub kampánya ezen tanúsítvány hazai bevezetését hivatott támogatni. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium védnöksége alatt álló és az Európai Bizottság által támogatott kampány egyik fő eleme az ingyenes "Lakcímke" füzet, amely közérthetően mutatja be az épületek energiafogyasztásának csökkentéséhez vezető praktikákat, technológiákat. Ezzel párhuzamosan az Energia Klub 6 partner szervezete Budapesten, Esztergomban, Győrött, Pécsett, Nyíregyházán és Szegeden várja a további, személyes információkra vágyókat.

"A tanúsítvány, hasonlóan a mosó- és hűtőgépeknél már ismert kategóriákhoz, A+-tól I-ig címkézi majd az ingatlanokat, így egyből megtudhatjuk, hogy az egyes családi házak és lakások, mennyire felelnek meg az energiagazdálkodás 21. századi követelményeinek." – mondta Nagy Andrea az Energia Klub projekt menedzsere. A kedvezőbb minősítésű "lakcímke" értelemszerűen növeli az adott ingatlan értékét, hiszen mondjuk a "C" tanúsítványú lakást télen nem csak kevesebb pénzből lehet fűteni, de nyári kánikula idején sem melegszik fel túlságosan. Így nem csak olcsóbb, de sokkal jobb is lesz benne élni. Egy "H" jelű címke viszont mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy az ilyen otthont drágább fenntartani, fűteni, hűteni, vagyis nem olyan kellemes benne élni. Energiafelhasználásunk hatékonyabbá tételével nemcsak otthonunk kiadásait csökkentjük, de személyesen is hozzájárulunk környezetünk megóvásához – olvasható a kampány honlapján: www.lakcímke.hu.

A kiadvány a 06-1-4113518 telefonszámon ingyenesen igényelhető, illetve az internetről a www.lakcímke.hu címről letölthető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását