2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány blogbejegyzése

Társadalmi partnerek, szakszervezetek, a munkaadók képviselői és szakértők dolgoznak majd együtt Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora vezetésével a szerdán alakuló Új Tulajdonosi Program Tanácsában, de a testületben tanácsadóként részt ves
2008. március 4. kedd 13:58 - Hírextra
Kupa Mihály felkérését azzal indokolta, hogy a szakember a '90-es évek elején pénzügyminiszterként sok fontos tapasztalatot szerzett és nagyon sokat tud a gyakorlatból arról, hogyan működött az akkor alkalmazott sokfajta tulajdonhoz juttatási technika, mik voltak problémái, ellentmondásai.

Gyurcsány Ferenc tájékoztatása szerint a tanácsnak az lesz a feladata, hogy ajánlásokat dolgozzon ki a kormány számára arról, hogy milyen szabályokat alkalmazzon az új tulajdonosi program végrehajtása során. Kik vehessenek részt a programban, milyen kedvezményeket biztosítsunk, hogyan teremtsük meg az átláthatóságot, hogyan garantáljuk, hogy ne keveseket, hanem a széles sokaságot érje el a program jótékony hatása - fűzte hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő a blogjában kitért arra: amit a kormány ajánl, gyökeresen eltér akár a cseh kuponos privatizációtól, akár az egykori kárpótlási jegyektől.

Felszínesség vagy ismerethiány keverheti csak össze ezeket, esetleg politikai rosszindulat, mert mind a kárpótlási jegy, mind a cseh kuponos privatizáció esetében ingyenes vagyonhoz juttatásról volt szó - írta. Véleménye szerint nem lehet segíteni a polgárosodás folyamatát ingyenes vagyonosztogatással, mert az önellentmondás lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását