2024. május 11. - Ferenc

Eva Kant megmutatja a nőknek

Eva Kant, a majd fél évszázada hódító Diabolik-képregények legendás főhősnője nőnapi önvédelmi leckéket ad az olasz hölgyeknek. A sikeres szériából Danger: Diabolic címmel film is készült Dino De Laurentiis produceri bábáskodásával. Az 1968-ban bemutatott
2008. március 4. kedd 07:30 - Hírextra
"Könyököddel akadályozd a karját, hogy jobban ura légy a helyzetnek, majd hajlítsd be a lábadat, hogy a súlyt a hátadra helyezhesd. Aztán hajolj előre, anélkül, hogy lazítanál a szorításon, és rúgj előre. Így támadód úgy elrepül, mintha katapultból lőtték volna ki" - áll az egyik szövegbuborékban.
Eva Kant az Olaszországban több mint negyven éve rendkívül népszerű Diabolik című képregény főszereplője. A Diabolik-füzetek először 1962-ben jelentek meg a Angela és Luciana Giussani tollából. A rajzolt sorozat főhőse a rettenthetetlen mestertolvaj, Diabolik volt, aki kezdetben gátlástalanul gyilkolt is, ám idővel kicsit megszelídült, és afféle Robin Hoodként főleg a bűnözőket kopasztotta meg. A harmadik epizódban kapta maga mellé társul Eva Kantot.

A nővérek sikeres szériájából Danger: Diabolic címmel film is készült Dino De Laurentiis produceri bábáskodásával. Az 1968-ban bemutatott fantasyben a szőke harcost Marisa Mell alakította. A képregény a televízióba is bejutott: nyolc évvel ezelőtt 40 epizódos rajzfilmsorozat futott belőle az egyik gyerekcsatornán.

A hősnő hasznos tapasztalatait közreadó könyv az ünnep előtt jelenik meg az olasz könyvesboltokban. A címe: Félelem nélkül - Önvédelmi technikák és stratégiák. Megjelenése alkalmazkodik az eredeti képregény klasszikus fekete-fehér színvilágához, amelyet Eva Kant, a gyönyörű szőke kalandornő tett híressé. A kötet 16 fejezetben tárgyalja a különféle veszélyhelyzetek megoldását.

Eva elmagyarázza, hogy hogyan viselkedjünk, ha reggel kocogás közben a parkban támadnak meg, vagy ha esti hazatérésünkkor a sötétben. Milyen veszélyek leselkednek ránk egy liftben - amely a veszélyességi skálán mindjárt a nyílt utcát követi -, vagy egy szórakozóhelyen (ahol a szexuális zaklatásoknak mintegy tíz százalékát követik el). Veszélyesek lehetnek még a szállodák, az irodák, a vonatok, a parkolóházak, sőt akár saját otthonunk is.

Segédeszközként Eva ezúttal nem a képregényben megszokott könnygázbombákat, elektrosokkolókat vagy harcművészeti tudományát ajánlja. Ezekkel mi, átlagos nők nemigen rendelkezünk. De hatékony tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan lehet lefegyverezni egy késsel vagy pisztollyal felfegyverezett támadót.

A képregénykönyv által felsorolt veszélyekkel a statisztika szerint bizony sűrűn szembesülnek az olasz nők: az Istat hivatal szerint a zsebtolvajok 10 esetből nyolcszor nőket - különösen fiatalokat és ötven éven felülieket - károsítanak meg, ráadásul az esetek többségében fényes nappal, reggel 9 és este hat között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását