2024. április 26. - Ervin

Új oktatási központot kap a SOTE

Új oktatási és kutatási központ épül a IX. kerületi Semmelweis Egyetem (SOTE) Általános Orvostudományi Karán az uniós követelményeknek megfelelően. A 27 ezer négyzetméternél is nagyobb épületben öt központ kap majd helyet, a cél pedig az oktatás minőségén
2007. március 28. szerda 12:46 - Hírextra
Az új központba költözik az Élettani, a Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani, az Orvosi Biokémiai, a Biofizikai és Sugárbiológiai és az Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patokémiai Intézet. Az oktatók, kutatók és PhD hallgatók munkáját itt speciális laboratóriumok és kutatószobák kapnak helyet, illetve kialakítanak igazgatóságokat, tanácskozókat, tárgyalókat és irattárat is. A közelben épül ezen kívül könyvtár, rekreációs központ, teakonyha, öltöző, parkoló és gépészeti ház is.

A beruházás úgynevezett PPP program keretében - azaz a magánszféra bevonásával - valósul meg. A teljes költség 6,6 milliárd forint - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Kovács Eszter, az egyetem sajtóreferense.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását