2024. április 27. - Zita

16 ezer béka menekült meg

Több mint 16 ezer béka menekült meg a gázolástól kedd reggelig a Pest megyei Farmoson, önkéntesek, természetvédők jóvoltából.
2008. március 4. kedd 17:01 - Hírextra
A hétvégi esős idő előcsalta a farmosi barna ásóbékákat téli odúikból és elindultak szaporodási helyük felé. Mivel útjukat keresztezi a 311-es út, a Tápió-vidéki természetvédelmi szervezetek munkatársai - immár negyedik éve - gondoskodnak arról, hogy ne gázolják el az állatokat az autók.

Az út mentén békaterelő-kerítést építettek fel, amely megakadályozza, hogy a kétéltűek az úttestre jussanak. A kerítés tövébe ásott vödrökbe esett békákat pedig minden reggel átviszik az út túloldalára és szabadon engedik őket. Eddig több mint 16 ezer béka menekült így meg a gázolástól, több mint tavaly, amikor összesen 15.356-ot mentettek meg - tudatta a Magyar Madártani Egyesület (MME), az akció egyik szervezője.

A békamentéshez még lehet csatlakozni a www.tapiovidek.hu című honlap közepén a békára klikkelve találhatók információk arról, hogy hol és mikor várják a szervezők a békamentőket - mondta a távirati irodának Németh András, az MME Tápió-vidéki csoport titkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását