2024. július 18. - Frigyes

Újabb razziák várhatók

Újabb háromszáz munkaügyi felügyelő kapcsolódhat be a feketemunka felszámolásába; a létszámbővítés után egyre gyakrabban számíthatnak a cégek komplex ellenőrzésekre, két-három hónapot igénylő teljes körű átvilágításra – nyilatkozta a Világgazdaságna
2008. március 3. hétfő 09:39 - Hírextra

A lapnak adott, hétfőn megjelent interjúban Lamperth Mónika azt közölte: a kormányzat és a munkaügyi tárca továbbra is tudatosan folytatja a harcot a feketegazdaság és a feketemunka ellen.

A szakminiszter elmondta, a vizsgálatoknál az idén is az utóbbival legfertőzöttebb területekre összpontosítanak: az építőiparra, a mezőgazdaságra, a kereskedelemre, a vendéglátásra, a személy- és vagyonvédelemre.

A célellenőrzések lehetővé teszik, hogy több társhatóság együttesen vizsgálja a renitens vállalkozásokat. Már tart a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó, Kikelet hadművelet néven ismertté vált összehangolt ellenőrzés-sorozat, és a nyári szezonban sem marad majd el a kiemelt idegenforgalmi ellenőrzés.

Közölte azt is, hogy a munkaügyi bírságok 20 millió forintos plafonja nem emelkedik, ám a súlyos jogsértéseket elkövetők, például feketefoglalkoztatók azonban továbbra is kiszorulnak a közbeszerzési eljárásból. Ez a kizárás tavaly közel 21 ezer vállalkozást érintett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását