2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Tornagyőztes a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtornát, miután a zárónapon 6-2-re legyőzte Lengyelországot.
2008. március 3. hétfő 08:01 - Hírextra

3. forduló:
Magyarország-Lengyelország 6-2 (4-1)
-------------------------------------
magyar gólszerzők: Lódi (1.), Gyurcsányi (3., 8., 11.), Madarász (19.), Tóth Sz. (20.)

Már hat másodperc elteltével vezetett a szenzációsan kezdő magyar válogatott, amely a 8 perc alatt mesterhármast elérő Gyurcsányi Zsolt vezérletével az első félidő közepére megnyugtató, három gólos előnyt szerzett.

Ezt követően a tervezett taktikát játszhatták a házigazdák, akik visszahúzódtak és gyors ellentámadásokra építettek. Hiába lőttek a lengyelek többet kapura, a kísérletek többsége potatlan volt, míg a gyors magyar ellentámadások rendre góllal végződtek.

Az utolsó öt percben a lengyelek a kapusukat is lehozták, de nem tudták csökkenteni a különbséget, sőt további gólokat kaptak.

"Ilyen csodálatos közönség előtt nem lehetett veszíteni" - mondta a mérkőzés után Kozma Mihály szövetségi kapitány. "A tornán mutatott teljesítményünk alapján megérdemelten végeztünk az első helyen. A következő körben mindenképpen a világ élvonalához tartozó válogatottal találkozunk, azt gondolom, a maxmumot kell kihoznunk magunkból és akkor kiesés esetén sem kell szégyenkeznünk. Én azonban hiszek a csapatomban és abban, hogy képesek leszünk venni a következő akadályt is."

A másik mérkőzésen:
Macedónia-Anglia 4-1

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Lengyelország 6, 3. Macedónia 3, 4. Anglia 0


A magyar válogatott tornagyőzelmének köszönhetően bejutott a kvalifikációs sorozat következő körébe, a március 29. és április 16. között sorra kerülő rájátszásba. Itt a tíz csoportgyőztest és a két legjobb második helyezettet sorsolják párokba és az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt Európából a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.
Az UEFA honlapja szerint a rájátszás párosítását szerdán sorsolják ki. Az első mérkőzéseket március 29. és április 2., a visszavágókat április 12-16. között kell megrendezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását