2024. április 28. - Valéria

Horváth Zoltán lett Doba polgármestere

Horváth Zoltán 40 éves függetlenként indult jelöltet választották polgármesterré vasárnap a Veszprém megyei Dobán - tájékoztatta Somlai Eszter, a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.
2008. március 3. hétfő 08:03 - Hírextra

Közlése szerint a tisztségért két független jelölt indult, az eddig biztonsági őrként dolgozó győztes összesen 201 szavazatot kapott, míg vetélytársára Kató Tibornéra - az eddigi polgármesterre - 73-an voksoltak.

A képviselőtestület 5 tagját is megválasztották 9 független jelölt közül - tette hozzá Somlai Eszter.
A helyi választási iroda vezetője tájékoztatott arról is, hogy a névjegyzékbe felvett 441 választópolgár közül 278-an mentek el szavazni - négy szavazat érvénytelen volt -, ami 63 százalékos részvételi arányt jelent.

A Somló-hegy melletti községben azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület decemberben lemondott. A képviselők több községfejlesztési kérdésben nem értettek egyet a polgármesterrel, s költség-takarékossági okból nem helyeselték azt sem, hogy a falu első embere főállásban látja el a tisztséget. A teljes testület lemondása miatt a polgármester személyére is újra voksolni kellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását