2024. június 12. - Villő

Szabó Máté: Közönyösek vagyunk

A társadalom többsége, az állami intézményeknek és a politikának egy jó része gyakran közönnyel, akár kirekesztéssel, olyan távolságtartással szemléli a hajléktalanság problémáját, amelyben a humán érzékenység, az emberi aspektus gyakran háttérbe szorul -
2008. március 3. hétfő 19:11 - Hírextra

Az ombudsmani hivatal ebben az évben több vizsgálatot indított és indít majd el a hajléktalanlét problematikájával kapcsolatban. Egyebek mellett vizsgálják, hogy milyen hátrányoknak vannak kitéve a hajléktalanok az emberi méltóság szempontjából, és jogi alapon igyekeznek majd megvilágítani a hajléktalanná válás dinamikáját - közölte Szabó Máté a "Vagyunk" - Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete tagjainak alkotásaiból az ombudsmani hivatalban nyílt kiállítás megnyitóján.

Iványi Gábor, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora köszöntőjében azt mondta, a kiállítás üzenete az, hogy kölcsönösen figyeljünk egymásra.

Horváth Csilla elmondta, hogy az általa vezetett egyesület a Fedél nélkül című újság alkotógárdájának egy részéből alakult azzal a céllal, hogy "tágabb lehetőségeket teremtsenek azoknak a tehetséges embereknek, akik kiszorultak az otthonnal rendelkező boldogabb emberek világából".

A tárlaton képzőművészeti és irodalmi alkotások tekinthetők meg március 14-ig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását