2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem minden állítás valótlan

Dr. Kiss László alkotmánybíró közleményt juttatott el az MTI-nek, amelyben hírül adta: sajtópert nyert az Élet és Irodalom ellen. A tájékozatlan olvasó ebből azt gondolhatja, hogy a Kiss Lászlóról a Dialógus Békecsoport szétverése kapcsán írt cikkem rá vo
2008. március 3. hétfő 07:45 - Hírextra

Kiss László azonban csak részben és kisebb részben "nyert" pert. Keresetében 18 pontban kért helyreigazítást, ebből négyet a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasított, tekintettel arra, hogy az alkotmánybíró és jogi képviselője a helyreigazítási kérelmet elkésetten küldte meg az ÉS-nek. A további 14 kérelemből a bíróság hetet tartott megalapozottnak, a további hét kérelmét azonban nem és a pervesztesség-pernyertesség arányát 50-50 százalékban állapította meg, pusztán azért mert négy kérelmet nem is tárgyalt.

A bíróság szerint nem kifogásolható az az állítás, hogy dr. Kiss László "szerepet játszott a pártállam terror-gépezetében", részt vett "renitens hangok elhallgattatásában", tevékenysége "súlyosabban esett latba" mint másoké, "múlt rendszerben betöltött szerepét elhallgatta." Sajátosnak tartom, hogy egy alkotmánybíró a pártállami működéséről szóló nyilvános vita helyett jogi paragrafusok mögé bújva próbálja meg védeni múltjának vitatható részleteit.

Az is méltatlan egy alkotmánybíróhoz, hogy egy ítéletről a nyilvánosságot tendenciózusan csonkítva tájékoztatja - ha már szükségét látta MTI közleményt kiadni.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását