2024. április 23. - Béla

Informális ülés az egészségbiztosítási törvényről

Az egészségbiztosítási törvényről tárgyal keddi informális ülésén a szocialista frakció, a képviselőcsoport "teljes körűen áttekinti" a jogszabály Sólyom László köztársasági elnök által kifogásolt részeit - ezt Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyette
2008. január 14. hétfő 21:03 - Hírextra

A politikus azt mondta, nagy érdeklődésre, sok képviselő részvételére számítanak az informális frakcióülésen. Hozzátette: a képviselőcsoport február 4-én dönt a törvényhez benyújtott módosító javaslatokról.

Az MTI-nek a frakcióvezetéshez közeli forrásból származó információi szerint a keddi tanácskozáson szóba kerülhet az egészségügyi reformot felügyelő kormánybiztos kérdése is.

A távirati iroda megkereste Tóth Károly MSZP-s képviselőt, aki úgy nyilatkozott: részt vesz a frakcióülésen. A képviselő ismét benyújtotta a vizitdíj eltörlésére vonatkozó indítványát, valamint egy másik indítványával azt is javasolja, hogy az egészségbiztosítási pénztárak igazgatóságába a három személy közül kettőt ne a kormány, hanem az érdekegyeztető tanácson keresztül a munkaadói és munkavállalói szervezetek delegáljanak.

A szocialista képviselő javaslata értelmében a felügyelő bizottságokban a három kormánydelegált helyett szintén csak egy maradna, a másik kettő közül az egyiket a szakmai, a másikat pedig a nyugdíjas szervezetek jelölnék.

Tóth Károly módosító indítványaival kapcsolatban az MTI kérdésére azt mondta, utóbbi javaslatára "van fogadókészség", így elfogadására lát némi esélyt. Hozzátette: elképzelhetőnek tartja, hogy nem ilyen formában, de támogatják indítványát.

A vizitdíjat érintő javaslatáról szólva az MSZP képviselője úgy fogalmazott, fenntartja, és megvárja a frakció döntését, bár - mint mondta - illúziói nincsenek.

A képviselőcsoport tagjai közül korábban Karsai József nyilatkozott úgy, hogy támogatni fogja Tóth Károly módosító indítványát. Ezzel kapcsolatban a battonyai polgármester-képviselő hozzátette: Tóth Károly "igazi szociáldemokrata ember, védi a szocialista pártot", a módosító indítvány pedig jó és okos indítvány.

Az egészségbiztosítási törvény decemberi zárószavazásáról igazolatlanul hiányzó Farkas Imre a frakció múlt heti informális ülése közben az MTI-nek azt mondta: nem döntött még arról, részt vesz-e az Országgyűlés által elfogadott, de ki nem hirdetett jogszabály februári ismételt zárószavazásán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását