2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: A Fidesz ki akarja szorítani a konkurenciát

A Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője az egri kórház működtetésének magánkézbe adásáról hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A Fidesz jelszava,
2008. március 3. hétfő 16:17 - Hírextra

Szabó Zoltán szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke korábban azt mondta: pártja ellenzi a magántőke bevonását az egészségügybe, mert az nem javítja az ellátást, hanem a profit kivételében érdekelt.
A jobboldali tüntetők azonban nem minden egészségügyi intézmény működtetésének magánkézbe adása ellen tiltakoznak - tette hozzá.

A politikus közölte: amikor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron a MediSyst; Heves megye több, fideszes vezetésű városában, Egerben, Füzesabonyban és Hevesen az Agria Ügyelet Kft. nyerte el az egészségügyi intézmények működtetésének jogát, akkor sem a pártközpontból nem érkeztek dörgedelmes tilalmak, sem tömegek nem tüntettek ez ellen.

Az országgyűlési képviselő szerint Egerben sem az ellen tüntettek, hogy a magántőkét bevonják az egészségügybe, hanem az ellen, hogy az előnyösebb pályázatot benyújtó, ám fideszes érdekkörhöz nem köthető HospInvestnek adják oda a működtetés jogát.

Úgy tűnik, a Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben - mondta.

A Heves megyei önkormányzat pénteken döntött arról, hogy a HospInvest Zrt. pályázatát nyilvánítja az egri Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázat nyertesévé.

A tenderre a HospInvest Zrt. és a Debreceni Egyetem adott be pályázatot, illetve ajánlatot tett a kórház működtetésére Eger város önkormányzata is. A tendert elbíráló bizottság a HospInvest pályázatának elfogadását javasolta a megyegyűlésnek.

A Fidesz-frakció az ülésen két pályázó, a HospInvest és a Debreceni Egyetem kizárására tett indítványt, mert véleménye szerint egyik pályázat sem felelt meg a kiírásnak. A pályázók hiánypótlás keretében benyújtották a szükséges igazolásokat.

A közgyűlés ülésének elején dulakodás volt, és mintegy tíz-húsz ember próbálta megzavarni a köztestület munkáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását