2023. szeptember 30. - Jeromos

Indul a keresztény mobilhálózat

A lengyel katolikus egyház kezdeményezésére szeptembertől mobiltelefonos szolgáltatás indul, hogy jobban eljussanak a vallási jellegű üzenetek a hívőkhöz - jelentette be Varsóban Maciej Chibowski atya, a projekt szervezője.
2008. július 4. péntek 08:45 - Hírextra
A francia tulajdonú Orange cégtől, a négy lengyelországi mobilszolgáltató egyikétől lehet majd megrendelni az előre fizethető kártyákat, amelyek révén az előfizetők tájékoztatást kapnak majd a keresztény világban működő katolikus lapok, hírügynökségek, rádiók és televíziók anyagáról.

A szolgáltatás révén SMS-ben jutatják el az imakivonatokat, evangéliumi idézeteket, a katolikus rádiók és tévék műsorát a maroktelefonokra.

A projekt kezdeményezője ugyan a lengyel katolikus püspöki kar médiabizottsága, de nem annak égisze alatt működik majd és nem az egyház pénzeli - mondta Jozef Kloch, a lengyel püspöki kar szóvivője.

Az MNI Mobile nevű társaság, a szolgáltatás szervezője az első évben 100 ezerre, hosszabb távon kétmillióra becsüli a lehetséges előfizetők számát a 38 milliós országban, ahol a statisztikák szerint a lakosság 90 százaléka katolikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását