2024. április 20. - Tivadar

Helyreállíthatatlan mértékű kárt okoztak

Helyreállíthatatlan mértékű környezetkárosítással vádolja az ügyészség azt a társaságot, melynek tagjai az elmúlt év elején letarolták a Zala megyei Hahót környékén az erdőt - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.
2008. március 3. hétfő 11:03 - Hírextra

2006 nyarán színlelt ajándékozási szerződéssel nyolc ezrelék tulajdonrészt szerzett a megbízója részére N.D. a Hahót környéki osztatlan tulajdonú erdőből. A birtokrész megszerzése után ügyvédi közreműködéssel megvásárolta az erdő 11 tulajdonosától a terület 70 százalékát.

A kitermelendő fára ugyancsak színlelt szerződést kötöttek a Vektor Term Nova Kft.-vel. 2007 január végén 1.200 köbméter fát vágtak ki engedély nélkül. A hatóságok két napon belül ugyan leállították a fakitermelést, de a társaság néhány nap múlva folytatta a munkát.

2007 május végéig összesen 3.100 köbméter bükk-, tölgy- és gyertyánfát vágtak ki, csaknem 50 millió forint értékben. Az erdőrészen álló és a már kivágott fákat a hatóság május 14-én lefoglalta, ennek ellenére a lefoglalt részről 290 köbméter fát egy kemendollári céghez szállítottak feldolgozásra - olvasható a lapban.

A Hahót környéki erdőben keletkezett környezeti kár meghaladja a 35 millió forint, a tarra vágott erdő eredeti génállománya eltűnt. A társaság ellen helyrehozhatatlan környezetkárosítás és egyéb bűncselekmények miatt indult eljárás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását